- Autor: Labaro
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Gran Moravia | 50 |
Brokolice | 120 |
Ředkev | 20 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 1000 |
Víno bílé suché | 130 |
Cibule | 60 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 35 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 170 |
Surimi tyčinky s krabí příchutí | 250 |
Dochucovadla:
Pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 7593 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 243,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 14
Energetická hodnota na 1 porci: 2531 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 81, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 4.7
Postup přípravy
Na polovině oleje osmahneme polovinu cibule, kterou předtím nadrobno nakrájíme, přidáme rýži a po chvíli zalijeme bílým vínem. Když se ví Za mírného varu přidáváme vývar a mícháme. Rýže se musí dělat v malém množství tekutiny. Na druhé polovině oleje osmahneme zbytek cibulky, přidáme na kroužky nakrájené ředkvičky, surimi tyčinky a na drobné růžice rozebranou brokolici. Když je rýže prakticky dovařená (po cca 30 minutách), přidáme surimi se zeleninou k rýži, krátce povaříme, přidáme nastrouhaný sýr, promícháme a bez vaření checháme ještě asi 10 minut pod pokličkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.